Начало » Новини и статии » Пред Великденското хранене – рецепта за ежедневието

Новини и статии

Пред Великденското хранене – рецепта за ежедневието

Не знам до колко вярващите спазват стриктно Великденските пости, но със сигурност много са хората, които без да ядат месо, се хранят здравословно поне през този период. „Кипро и Ко” предлага две групи продукти, които целогодишно могат да намират своето място в менюто на всички с амбицията да имат пълноценен и дълъг живот. Чувствам се щастлив, че мога да ги споделям не само с близки, познати и клиенти. А преди всичко защото ги култивираме в естествени условия и правим достояние  да постигат това и всички желаещи да добиват сами част от храните на здравето и дълголетието.

Трюфелите и продуктите, направени от тях имат много специално място в здравословната храна. Сега вече съвсем не е трудно и скъпо да се сдобиете със свежи трюфели. Но какво може да направи с тях човек, ако не знае как да ги оползотвори? А това не винаги е лесно и резултатно. За това ние препоръчваме традиционната италианска кулинария. С трюфелите те произвеждат чудесни продукти, които все повече намират своите желаещи да ги консумират. Защото са еднакво полезни за деца и възрастни. И особено в дните, когато не се консумира месо. Сред всички тях Салса тартуфата (трюфелна паста) в най-голяма степен съответства на българския вкус. В стъклени бурканчета от 80, 180 и 500 гр.всеки може да си ги позволи. Цените са 12, 20 и 60 лв. за посочените опаковки.

SALSA TARTUFATA 500gT.Borchii(albidum pico)

Трюфелите имат специфичен принос за снабдяването в организма на хормоните на удоволствието и щастието – ендорфин и серотонин.

Освен това отделните видове съдържат жизнено важните                витамини В6 и В12. http://vitaminb-12.com  https://lekuva.net/36694/vitamin-b6-i-negovite-nezamenimi-polzi-za-nasheto-;              

В различно съотношение от 0,015 до 3,5%  те са носители на почти цялата гама от микро и макроелементи, така ценни за нашето здраве.

И не на последно място  съдържат така ценните стероиди, подобни на човешките хормони.

В добавка много важни са и ароматните вещества, серните органични съединения и наличието на антибиотици. При този букет от толкова ценни минерали и витамини си струва човек да се замисли – да купува таблетните им форми от аптеки и специални магазини или просто да използва трюфелите и продуктите от тях в своето здравословно меню.

Въпросът за този избор очевидно не е в парите. А в начина на мислене и създаване на нови привички и навици.

Странджанският чай Sideriti seriycaкултивираният, защото самородният е забранен за събиране, мнозина оприличават на прочутия мурсалски чай. Видима разлика почти няма, а и свойствата им са еднакви. Само че странджанският(известен до скоро и като кримски) расте на по-ниска надморска височина и синтезира повече ароматни и биоактивни вещества.

                                                                         Култивирана туфа странджански чай на 2 г. Три туфи в едно май 2015

В една публикация  сред цитираните 15 препоръки за здравословен начин на живот пиенето на мурсалски (странджански) чай не случайно е посочен сред факторите за дълъг живот, за здраво тяло и силен дух –  http://www.economy.bg/humancapital/view/30882/Nyama-formula-za-dylyg-zhivot-zhivotyt-e-formulata .

Защото въпросът очевидно е в промяната на навиците. Започвайки редовно да пие тази ценна билка и да ползва нейните фармакологични свойства, човек несъмнено ще си изгради здравословни навици. И заедно с другите препоръки, посочени в цитираната публикация, ще стъпи на пътя към разкриване и прилагане тайните на дълголетието.

За това опитайте и постепенно превърнете Великденското хранене в рецепта на ежедневието!